MENU

De mentor

De mentor is er voor de meer persoonlijke begeleiding van jou. Hij is de spil in jouw schoolloopbaan bij ons op school. Hij is op de hoogte van je studieresultaten, je persoonlijke situatie en je thuissituatie. De mentor staat altijd open voor een gesprek, zowel met jou als samen met jou en je ouders.


De leerlingbegeleider

Voor de meer persoonlijke problemen kun je  terecht bij onze leerlingbegeleider. Onze leerlingbegeleiders zijn speciaal voor dit werk opgeleid. Ze zoeken samen met jou naar mogelijkheden om problemen te verwerken of op te lossen. Enkele voorbeelden van problemen waarbij een leerlingbegeleider kan helpen zijn: faalangst, ruzie, een dip op school of moeilijkheden thuis. Je mag alleen of bijvoorbeeld met een vriend/vriendin langskomen. In een aantal gesprekken ga je samen met de leerlingbegeleiderna wat het probleem is, wat je er zelf aan kunt doen en wat de leerlingbegeleider kan bijdragen.

 

Meer persoonlijke begeleiding

Leren omgaan met faalangst
Een verhaal voor de klas presenteren, een mondelinge overhoring krijgen of een spreekbeurt houden. Daar krijg je soms wel eens de kriebels van in je buik. Dat soort spanning is normaal. Maar als je er slapeloze nachten van hebt, wordt het een ander verhaal. Misschien heb je wel last van faalangst. Daar is wat aan te doen! In de eerste klas kun je bij ons een training volgen om beter te leren omgaan met faalangst. Na acht lessen is je zelfvertrouwen gegroeid en kun je beter omgaan met spanningen.

 

Training sociale vaardigheid
De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Je krijgt te maken met een nieuw leersysteem, verschillende docenten, andere lokalen. Hoewel de meesten snel wennen aan hun nieuwe leventje, gaat het de eerste tijd soms met vallen en opstaan. Kun jij je draai niet vinden op school? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Weet je niet goed hoe je moet reageren op klasgenoten? Dan kun je een training sociale vaardigheden volgen. In deze training onderzoek je je eigen gedrag in omgang met anderen en leer je hoe je anders kunt reageren. Je zelfvertrouwen groeit van zo’n training!