MENU

Al enige jaren hebben we op het Vechtdal College Dedemsvaart een leerlingenpanel waar we panelgesprekken mee voeren. Uit elke klas zijn leerlingen vertegenwoordigd. Zij praten met meneer Riphagen en mevrouw Wielink over hoe het gaat op school. Deze gesprekken gaan bijvoorbeeld over de schoolafspraken en de sfeer op school. We spreken van te voren altijd af dat we geen namen noemen van docenten of klasgenoten. Dit om te voorkomen dat we gaan klagen. Als je iets hebt met een docent dan ga je mentor.

Wij vinden het fijn dat we onze mening kunnen geven. We worden gehoord en vaak wordt er met onze ideeën iets gedaan. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Vorig jaar is de mobiel toegestaan in het schoolgebouw en de pauzes. -Ook is de ruimte voor de 4e klas gemaakt om tussenuren in door te brengen.
  • Door de verbouwing van de school is er meer ruimte gekomen. Tijdens de gesprekken hebben we kunnen vertellen wat goed ging, maar ook de verbeterpunten genoemd. De extra ruimte is erg fijn.
  • Vorig jaar was "Respect give it to get it" een thema wat het hele jaar terug kwam. Door er aandacht aan te besteden is het pesten denken wij minder geworden. In het panel hebben we mee kunnen denken over hoe hier mee om te gaan en ook hoe we hier dit schooljaar verder mee kunnen gaan.

De sfeer in de groep is positief. Er wordt goed geluisterd en iedereen komt aan bod. Ook hebben we het gezellig samen, zeker met een kop koffie of thee :)

Ruben Haasjes en Lola Stegeman