MENU

School met de persoonlijke plus

Het Vechtdal College wil leerlingen meer bieden dan alleen een diploma. De school wil een plek van betekenis zijn voor leerlingen en medewerkers, met uitstraling naar de maatschappij. In de maatschappij van de toekomst zijn thema’s als duurzaamheid, bewust leven en maatschappelijk bewustzijn van toenemend belang. Als school besteden we aandacht aan deze onderwerpen en stimuleren we leerlingen daarover een eigen visie te ontwikkelen. Het komt terug in de lessen, in projecten en in de schoolomgeving.

 

Onderwijs met een persoonlijke Plus

Om zichtbaar te maken hoe je tijdens je schoolloopbaan hebt gewerkt aan het ontwikkelen van jezelf, geven we leerlingen naast een diploma ook een Plusdocument mee. In dit document komen al jouw ‘plussen’ naar voren. Van bijzondere talenten tot vaardigheden die zijn opgedaan via het volgen van activiteiten uit het “Plus-aanbod”. Meer weten over het PLUS-document? Lees er meer over in het boekje.

VC Dv folder Steeds meer in de plus A5 2016-2017 definitief.pdf

 

Inzetten voor de maatschappij via het Dienstencentrum

We willen je meer bieden dan alleen een diploma. De school wil een plek van betekenis zijn voor leerlingen en medewerkers, met uitstraling naar de maatschappij. We hebben goede contacten met organisaties in de omgeving om ons onderwijs te verrijken en onze maatschappelijke rol invulling te geven. Op deze manier willen we meer aandacht hebben voor bredere talentontwikkeling van leerlingen en legitimeert de school haar bestaansrecht in de Dedemsvaartse samenleving. Deze dienstbaarheid komt terug via het dienstencentrum van de school.

Meer weten over het dienstencentrum?

 

Aandacht voor Gezondheid, duurzaamheid en activiteiten

In de maatschappij van de toekomst worden onderwerpen als duurzaamheid en gezond leven steeds belangrijker. Als gecertificeerde Gezonde School besteden we aandacht aan deze onderwerpen en nodigen we je uit om na te denken over duurzaamheid en gezondheid. Het komt terug in de lessen, in projecten en in de schoolomgeving.

Meer weten over onze gezonde school of onze buitenschoolse activiteiten?

Gezonde scholen

Buitenschoolse activiteiten