MENU

Gezonde school

Het Vechtdal College Dedemsvaart doet veel voor de gezondheid van leerlingen. We hebben een breed aanbod aan sportieve activiteiten, tijdens en buiten schooltijd. Ook is er veel aandacht voor de psychische gezondheid van leerlingen en regelmatig geven we voorlichting over onderwerpen als roken, seks, drugs en alcohol. En omdat we veel doen om een fijne sfeer te houden en pesten te voorkomen, hebben we een veilig schoolklimaat dat ver boven het landelijke gemiddelde ligt!

Deelname Gezonde School

Door deelname aan het landelijke initiatief ‘Gezonde School” van het RIVM zorgen we ervoor dat we die gezonde en veilige school blijven die we willen zijn. Gezonde School vind je overal terug in de school. In de lessen, in de kantine (geen snoepautomaten), buiten op het schoolplein waar je sportief pauze kunt houden én in de sfeer op school.

We hebben sinds 2014 het certificaat 'voeding' van de Gezonde School.
We hebben sinds 2016 het certificaat 'welbevinden & sociale veiligheid' van Gezonde School.

 Lees meer over de Gezonde School van het RIVM

 

Gezond aanbod in de Corner

Tijdens de pauzes kun je in ‘De Corner’ tegen een kleine vergoeding verse gezonde producten kopen. Er is elke week een ander een nieuw menu met gezonde producten, zoals belegde broodjes, soepjes, vers fruit, smoothies, yoghurt etc. De Corner voldoet aan de richtlijnen van het voedingscentrum. Leerlingen denken mee met het aanbod en helpen zelf ook de producten klaar te maken. In de Corner is ook gratis water te halen voor leerlingen en medewerkers.

Op een gezonde school presteer je beter en voel je je prettiger!

 

Wat doen we aan Gezonde School?

 • We zijn sinds schooljaar 2014-2015 rokersvrij voor leerlingen.
 • We hebben sinds november 2014 als eerste VO-school in Nederland het keurmerk ‘Gezonde School” voor het thema ‘voeding’ en sinds 2016 voor het thema 'welbevinden en sociale veiligheid'.
 • Het aanbod in de corner is gezond en voldoet aan de eisen van het Voedingscentrum.
 • We hebben geen snoep/frisdrankautomaten in school.
 • Energydrankjes blijven buiten de school.
 • We hebben een groot aanbod aan sportieve buitenschoolse activiteiten.
 • We scheiden afval (duurzaamheid = gezonde school)
 • In de lessen staan we stil bij het belang van gezonde voeding en bewegen.

Een gezonde school, is ook een veilige school….

 • We bieden trainingen voor o.a. het verbeteren van weerbaarheid en sociale vaardigheden.
 • We besteden veel aandacht aan het voorkomen van pesten.
 • We besteden veel aandacht aan een fijn en veilig schoolklimaat door middel van kennismakingsmiddagen, groepsvormende activiteiten, project Respect

Verder

In het onderwijs willen we het thema gezond/bewust leven meer integreren. Verder werkt de school aan de voorbereiding van het behalen van andere thema-certificaten van de Gezonde School (meer informatie: www.gezondeschool.nl)