MENU

Visie op onderwijs

"Leer jezelf kennen en ontdek jouw kleurrijke toekomst"

We willen je uitdagen met ons op ontdekkingsreis te gaan om je te oriënteren op jouw ‘kleurrijke toekomst’. We geloven dat ook jij de wereld iets bijzonders kan bieden. We willen je leren je eigen talenten te zien, verder te ontwikkelen en te gebruiken.

 

Wij willen je nieuwsgierigheid stimuleren en je leren zelf de regie te nemen over je eigen ontwikkeling. Actief werken aan je talenten en interesses om zo jezelf en de wereld te ontdekken. Tijdens onze ontdekkingsreis bieden we je een veilige plek. Leren is immers groeien door te oefenen. Je hoeft het niet alleen te doen en we helpen je graag.

 

Ons onderwijs biedt een gestructureerd aanbod van kennis, gecombineerd met een flexibel en persoonlijk programma, waarbij jij als leerling met behulp van je coach zelf keuzes mag maken. Dat is volgens ons de perfecte combinatie van structuur enerzijds en ruimte anderzijds om jou met je eigen talenten in de maatschappij van waarde te laten zijn. Daarbij zorgt je coach voor de verbinding tussen ons onderwijs en jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Jij verlaat onze school toegerust met kennis, vaardigheden, inzicht en zelfvertrouwen, klaar om je eigen toekomst in te kleuren!

Onderwijs Vechtdal College Dedemsvaart


Het is onze overtuiging dat leren niet alleen op school plaatsvindt maar ook thuis, op de sportvereniging en in andere sociale omgevingen. Het onderwijs op het Vechtdal College Dedemsvaart wordt gekenmerkt door: een gestructureerd vast ochtendprogramma en een persoonlijke keuzeprogramma in de middag.

Nieuwsgierig? Lees hier dan verder.