MENU

Visie op onderwijs

"Je bent de kunstenaar van je eigen leven"

 

We willen leerlingen uitdagen met ons op ontdekkingsreis te gaan om zich te oriënteren op hun levenskoers. We geloven dat iedere leerling de wereld iets bijzonders te bieden heeft. We willen leerlingen leren hun eigen talenten te zien en te gebruiken:

“iedere leerling is kunstenaar van zijn eigen leven”

 

Daarom stimuleren we nieuwsgierigheid bij leerlingen en leren we hen regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Op onze school werken leerlingen actief aan hun talenten en interesses. Ze krijgen veel ruimte om zichzelf en de wereld te ontdekken. Tijdens die ontdekkingsreis bieden we hen een veilige plek, die houvast geeft. Leren is immers groeien door te oefenen. We laten leerlingen niet los.

 

Ons onderwijs biedt een gestructureerd aanbod van kennis, gecombineerd met een flexibel en persoonlijk programma, waarbij leerlingen met behulp van hun coach zelf keuzes maken. Dat is volgens ons de perfecte combinatie van structuur enerzijds, voor de tiener die leeft in de wereld van nu met volop afleiding en keuzestress, en ruimte anderzijds om met eigen talent in de maatschappij van waarde te zijn. De coach zorgt voor de verbinding tussen onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

 

Het is onze overtuiging dat leren niet alleen op school plaatsvindt maar ook thuis, op de sportvereniging en in andere sociale omgevingen. Dit geven we vorm met het PLUS-document voor leerlingen.   

 

Onze leerlingen verlaten de school toegerust met kennis, vaardigheden, inzicht en zelfvertrouwen, klaar om de wereld te ontdekken en kunstenaar te zijn van hun eigen leven!

Onderwijs Vechtdal College Dedemsvaart

Op het Vechtdal College Dedemsvaart werken we met een concept in leerjaar 1, 2 & 3, waarbij het beste van 2 werelden samen komt: een gestructureerd vast ochtendprogramma en een persoonlijke keuzeprogramma in de middag.
Meer weten? Lees hier dan verder.