MENU

MAVO

Leerlingen die na het eerste leerjaar verder gaan op de mavo kunnen hun hele middelbare schoolcarrière in Dedemsvaart blijven. Via de mavo krijgt elke leerling een gedegen theoretische opleiding die aansluit op de hoogste niveaus van het mbo. Daarnaast biedt de mavo ook de mogelijkheid om door te stromen naar havo. Om deze doorstroming te bevorderen kunnen leerlingen op het Vechtdal College Dedemsvaart een extra (7e) examenvak kiezen. Dit geeft niet alleen een grotere uitdaging en kans om te slagen maar zorgt ook voor een betere aansluiting op het havo.

·         Leerjaar 1 en 2

Je zit de eerste twee leerjaren in M/H klas. We doen dit om je uit te dagen voor havo. In deze twee jaar kun je laten zien of je in leerjaar 3 verder gaat met de mavo of dat je misschien toch kan opstromen naar de havo.

 

·         Leerjaar 3 en 4

Wanneer je verder gaat op mavo niveau dan kun je op onze school een vakkenpakket kiezen dat bij  je past en je mavo diploma halen. Dit diploma biedt toegang tot niveau 3 of 4 van het Middelbaar Beroepsonderwijs (Mbo).

Als op je cijferlijst die je bij het diploma krijgt hele goede cijfers staan dan kun je met je mavo diploma alsnog opstromen naar havo. Je komt dan in de vierde klas van de havo geplaatst. Deze leerroute kun je volgen op de locatie Hardenberg of Ommen.