MENU

Social Media Tips

Iedere week plaatsen wij in onze nieuwsbrief een social media tip/informatie voor ouders.  Een overzicht van de tips van het lopende schooljaar.

Opvoeden met social media - ervaringsverhalen

Hoe doen andere ouders dat? (bron: mijnkindonline.nl)
Deel 1 van 
ervaringsverhalen van andere ouders over opvoeden en social media.
Deel 2 van
ervaringsverhalen van andere ouders over opvoeden en social media.

Wat doen jongeren op social media? - uitkomsten van een onderzoek

CNN-presentator Anderson Cooper onderzocht wat jongeren zoal doen op Facebook, Twitter en Instagram. De resultaten van hun analyse van zo’n 150.000 posts zijn gevat in de documentaire Being13: Inside The Secret World of Teens, die op 5 oktober jl. via CNN was te zien. Op YouTube staat een introductie op deze documentaire. Het is in het Engels, maar de moeite waard.

Grooming

‘Grooming’ is de term die gebruikt wordt voor digitaal benaderen van kinderen voor seksueel contact. Grooming is in Nederland verboden. Wat kun je doen als opvoeder en antwoord op andere veel gestelde vragen vindt u in dit artikel (bron: mediawijsheid.nl)

Live-streamen

Kent u ‘live-streamen’? Uw kind wel eens horen praten over Periscope of Meerkat? Een nieuw fenomeen in de digitale wereld. Waarom is live-streamen zo hip? (bron: nos.nl)

Online privacy

Tieners blijken mediawijzer en zich meer bewust van hun online privacy dan vaak wordt gedacht. Wel blijkt er bij tieners soms gebrek aan kennis over de privacy-instellingen op sociale media zoals Facebook. Een interessant onderzoek onder 1700 jongeren tussen 12-17 jaar (bron: mijnkindonline.nl)

Afkortingen

Welke afkortingen gebruiken jongeren op Whatsapp en andere social media. Info.nu geeft een opsomming van de meest voorkomende afkortingen.
(NB: Deze lijst is niet volledig)