MENU

Terugblik excursies leerjaar 1 & 2

Terugblik excursies leerjaar 1 & 2

Donderdag 15 juni waren de leerlingen van klas 1 en 2 een dag op excursie. Traditiegetrouw gingen de eerstejaars een dagje naar Schiermonnikoog en de tweedejaars naar herinneringscentrum Westerbork en het outdoorklimpark in Wezuperbrug (Drenthe).
Een korte terugblik op een fantastische dag voor beide leerjaren.

Leerjaar 1 - Schiermonnikoog

De eerstejaars leerlingen hadden een prachtige dag op het eiland Schiermonnikoog. Het was even vroeg opstaan, maar het was het dubbel en dwars waard. Zonnetje, heerlijke temperaturen en vrolijke leerlingen en begeleiding! Alle ingrediënten waren aanwezig voor een gezellige dag. De overtocht is goed verlopen en met het heldere weer konden de leerlingen genieten van prachtige uitzichten. Op het eiland hebben de leerlingen gefietst, uitgewaaid op het strand, de temperatuur van het zeewater gemeten (sommigen zelfs een duik in zee gewaagd), gewandeld in de duinen en heerlijk gepauzeerd in het groen. Moe maar voldaan kwamen we aan het begin van de avond weer terug in Dedemsvaart.

 

 

Leerjaar 2 - Kamp Westerbork & Klimpark

In herinneringscentrum Kamp Westerbork was er een rondleiding onder begeleiding van een gids. De leerlingen kregen aan de hand van de verhalen van de gidsen een beter beeld van wat zich allemaal afspeelde op dit kamp. De vele, inmiddels gerestaureerde, barakken en treinstellen geven inzicht in de trieste gebeurtenissen die zich hier afspeelden. In het museum hoorden de leerlingen de verhalen over gevangenen die oorspronkelijk uit Dedemsvaart kwamen. Leerlingen konden de situatie zich daardoor goed voorstellen.

‘s Middags vertrok de bus richting park Molecaten in Wezuperbrug, waar de middag werd besteed met allerlei sportieve activiteiten. Het was broeierig warm, waardoor de leerlingen met wateractiviteiten zeker niet te klagen hadden. Leerlingen en docenten hebben zich prima vermaakt met de klim- en skiactiviteiten. Er was activiteit voor elk wat wils. Velen namen nog een verfrissende duik in het water of lieten het ijs zich goed smaken. Rond 18.15 uur waren de leerlingen moe maar voldaan weer terug in Dedemsvaart.

 

Namens alle begeleiding bedanken wij jullie ook voor de leuke en gezellige dag!